Neem – Ayurvedans och naturens antibiotika

Home » Neem – Ayurvedans och naturens antibiotika

Neem – Azadirachta Indica

Neem är ett träd som finns naturligt i Indien och sydostasiens varma klimat. Den mest potenta sorten mörk skogsneem återfinns i skogarna där även vår neem kommer ifrån.

Neemträdet hyllas inom Ayurveda för dens naturliga effekt mot ohyra, virus, bakterier och svamp. I Indien används neem kvistar än idag som tandborstar och läggs i små buntar i husets hörn för att avvärja ohyra. Dess bark och olja används för ansiktsprodukter mot akne, psoriasis/eksem och infekterade sår. Det finns hos oss i produkter som ansiktstvätt, tandkrämer, pulver att äta och olja för hud samt hårbotten.

Detta skrev Lindy, en kund till oss som provat Neemolja och Neem Toner på svårläkta fotsår med svampinfektion:

Jag intresserar mig för örter och alternativ medicin och så snart som jag hörde att min svärmor hade fått svamp ville jag få tag på Neemolja för att smörja in hennes fötter, köpte den i söndags hos er. Jag ville berätta att det funkade så bra på min svärmor på endast 2,5 dagar – när hon kom till vårdscentralen var de så himla imponerade av den positiva effekten på hennes fötter!

Min svärmor Margit tog flaskan för att visa upp och sjuksystern skrev upp det. Neemoljan gjorde verkligen underverk på henne – hon mår så mycket bättre och kan gå bättre igen och det vill jag tacka er så hjärtligt för!

– Lindy Newlove-Eriksson

Här finner ni en lista på våra Neem-baserade produkter:

[drawattention]

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top